DeviceExpert

-

Software voor beheer netwerkconfiguratie

Software voor beheer netwerkconfiguratie
Softwareklant voor beheer netwerkconfiguratie

Beheren configuraties, krijg controle over veranderingen, zorg voor naleving, automatiseer taken!

DeviceExpert is een oplossing voor meerdere leveranciers voor beheer van veranderingen, configuratie en naleving (network change, configuration and compliance management-NCCCM) voor schakelaars, routers, firewalls en andere netwerkapparaten. DeviceExpert, vertrouwd door duizenden beheerders over de hele wereld helpt bij het automatiseren en controle nemen van de gehele levenscyclus van configuratiebeheer van apparaten.

Hoogtepunten

Configuratiebeheer

Ondersteuning apparaatconfiguratie voor meerdere leveranciers
Ondersteuning apparaatconfiguratie voor meerdere leveranciers Een geïntegreerde oplossing voor beheer van de configuraties van apparaten van meerdere leveranciers.
Apparaat ontdekken
Apparaat ontdekken De optie voor ontdekking voor het scannen van uw netwerk en het in bulk automatisch toevoegen van apparaten met ingeschakeld SNMP.
Informatieve voorraad
Informatieve voorraad Informatieve apparaatvooraad voor afbeelden apparaatgegevens en hardware-eigenschappen.
Gecodeerde opslag van configuratie en gecentraliseerde controle
Gecodeerde opslag van configuratie en gecentraliseerde controle Apparaatconfiguraties worden gecodeerd en opgeslagen in de database. Gecentraliseerde controle over de configuraties van de GUI.
Versies en vergelijking configuratie
Versies configuraties en vergelijking Versies van configuratie worden bewaard. De optie voor snel vergelijken van twee configuratieversies van hetzelfde apparaat of verschillende apparaten.
Basisconfiguratie
Basisconfiguratie Levert geëtiketteerde configuratieversies als 'Baseline' voor inschakelen snel terugzetten van configuraties in geval van uitval van netwerk.
Plannen van configuratie back-up en andere taken
Plannen back-up van configuratie en andere taken Geplande taken voor automatiseren verschillende acties, inclusief back-ups tijdens de nacht.
Op functie gebaseerde toegangscontrole
Op functie gebaseerde toegangscontrole Op functie gebaseerde privileges voor bepreken toegang tot apparaatconfiguraties.
Goedkeuringsmechanisme voor upload configuratie
Goedkeuringsmechanisme voor upload configuratie Voor veranderingen in apparaatconfiguratie hebben operators beoordeling en goedkeuring door beheerders nodig.
Externe upgrade firmware/ transfer OS-images
Externe upgrade firmware/ transfer OS-images Uitvoeren van taken zoals firmware-upgrade, OS-images transfer op volledig geautomatiseerde manier.

Veranderingsmanagement

Onvertraagde configuratie volgen veranderingen
Onvertraagde configuratie volgen veranderingen Mogelijkheid tot controleren apparaten en onvertraagd opsporen veranderingen in configuratie.
Regels en meldingen veranderingsbeheer
Regels en meldingen en veranderingsbeheer Mogelijkheid tot initiëren meldingen voor automatisch terugzetten configuraties na identificeren van veranderingen in configuratie.

Beheer naleving

Controle naleving
Controle naleving Mogelijkheid tot definiëren normen en controleren van de configuraties voor naleving van de gedefinieerde regels.
Nalevingsrapportage
Nalevingsrapportage Uitgebreide rapporten voor afbeelden overtredingen en naleving. Rapporten voor SOX, HIPAA-regelgeving, direct uit de doos.

Automatisering en tools

Automatiseren van configuratietaken
Automatiseren van configuratietaken Robuuste mogelijkheid voor automatisering tijdrovende, arbeidsintensieve taken. Veranderingen in configuratie implementeren in bulk op vele apparaten.
Tools voor uitvoering controleren
Tools voor uitvoering controleren Hulpmiddelen en tools voor uitvoering van verschillende opdrachten op de apparaten en het weergeven van de output op de GUI.
Zoeken van apparaten, configuratie
Zoeken van apparaten, configuratie Mogelijkheid tot zoeken naar specifieke woorden, strings, zinnen of een combinatie hiervan in deze configuratiebestanden van apparaten.
Back-up database en herstel bij rampen
Back-up database en herstel bij rampen Mogelijkheid voor betrouwbaar herstelmechanisme via periodieke back-up. Scripts voor snel herstel.
Integratie met externe identiteits-stores
Integratie met externe stores voor identiteit, verificatiemechanisme Mogelijkheid voor importeren gebruikers vanuit Windows Active Directory of LDAP en ook afstellen van het verificatiemechanisme.
In kaart brengen schakelpoort
In kaart brengen schakelpoort Tool voor identificatie van de lijst met verbonden apparaten op elke poort van de beheerde schakelaar. Dit elimineert de behoefte voor het handmatig opsporen van de netwerkkabels.

Audit en rapporten

Volgen gebruikersactiviteit
Volgen gebruikersactiviteit Complete registratie van ‘wie’, ‘wat’ en ‘wanneer’ van of veranderingen in configuratie van apparaten
Rapporten over voorraad, veranderingen in configuratie, naleving
Rapporten over voorraad, veranderingen in configuratie, naleving Intuitieve rapporten over geheel beheerscenario voor apparaatconfiguratie in uw bedrijf.

Welke problemen lost het op?

 • Analyse door IT-experts heeft aangetoond dat de meest voorkomende oorzaak voor uitval van netwerken foutieve veranderingen in configuratie is. In IT-bedrijven beheren netwerkbeheerders een groot aantal netwerkapparaten en moeten ze vaak ongeplande veranderingen in de configuratie aanbrengen. Omdat veranderingen in configuratie bijna doorlopend moeten worden gemaakt, worstelen beheerders om de veranderingen die aan de configuraties worden uitgevoerd bij te houden. Met het oog op uitval van netwerken, wordt het moeilijk om problemen op te lossen. DeviceExpert helpt bij het onderhouden van versies apparaatconfiguraties in een veilige, gecentraliseerde opslagplaats, en om deze met een enkele interface te beheren.
 • Netwerkapparaten zijn cruciale onderdelen van het bedrijf, en elke ongeoorloofde verandering in de configuratie kan nadelige gevolgen hebben voor het netwerk. Zelfs wanneer de nodige veranderingen aan de configuratie worden uitgevoerd, moeten de beveiligingsexperts ervoor zorgen dat de veranderingen geen invloed hebben op de netwerkbeveiliging. DeviceExpert helpt de beveiligingsexperts om totale controle te krijgen over de veranderingen in de configuratie.
 • Met toenemende bedreigingen voor de veiligheid van missie-kritieke netwerkhulpbronnen en serieuze juridische consequenties van wanbeheer van gegevens, worden bedrijven overal niet alleen verplicht tot het volgende van standaard werkwijzen, intern veiligheidsbeleid, strenge overheidsregelgeving en richtlijnen in de sector, maar moeten ze ook aantonen dat beleid wordt uitgevoerd en dat netwerkapparaten het gedefinieerde beleid volgen. DeviceExpert helpt precies hierbij erg gemakkelijk.
 • Automatisering is momenteel het toverwoord bij IT-operaties. IT-managers zijn altijd op zoek naar het automatiseren van repetitieve en tijdrovende taken om operationele kosten en verbeteren van productiviteit. DeviceExpert helpt bij het automatiseren van alle configuratietaken en helpt bij verbeteren van productiviteit.

Wat kunt u met DeviceExpert doen?

Configuraties beheren

 • Back-up van configuraties, onderhouden historie, vergelijken versies en uploaden veranderingen; allemaal vanuit een gecentraliseerde web-GUI. DeviceExpert elimineert volledig de tijdrovende werkwijze van handmatig verbinden met de apparaten via Telnet of SSH voor het beheren van configuraties

Controle over veranderingen krijgen

 • Controleren veranderingen in configuratie, directe meldingen ontvangen en voorkomen van ongeoorloofde veranderingen

Zorgen voor naleving

 • Definiëren van standaard werkwijzen en beleid, en automatisch controleren van apparaatconfiguraties voor naleving. Krijg rapporten over status van naleving en stel uw controleurs tevreden

Automatiseren

 • Automatiseer alle repetitieve, tijdrovende beheertaken voor configuratie

Audit

 • Complete registratie krijgen van wie, wat en wanneer over veranderingen in configuratie

Welke platformen/leveranciers/technologieën worden ondersteund?

 • Platformen: Windows en Linux
 • Leveranciers: Cisco, HP, Nortel, Juniper, Force10, 3Com, D-link, Foundry, Dell, Aruba, Extreme, ADTRAN, Enterasys, Huawei, Blue Coat, Proxim, NetScreen, NETGEAR, FortiNet, ALAXALA, Brocade, Radware, DAX, H3C, Yamaha, Vanguard, Allied Telesis, Alcatel, Fujitsu, Motorola, Acme Packet, Watch Guard, Canoga Perkins