Wachtwoord veranderen

Hulpprogramma voor veranderen Active Directory-wachtwoord

Een veilig beleid voor Active Directory-wachtwoorden vereist dat gebruikers hun wachtwoorden periodiek veranderen. Dit dient om te zorgen voor veiligheid bij aanmeldingen door gebruikers en ter voorkoming van aanvallen door indringers. Gebruikers worden periodiek via e-mail door de beheerder gevraagd hun eigen wachtwoorden te veranderen. Domeingebruikers kunnen hun eigen wachtwoord veranderen - zonder hulp van de helpdesk - met het hulpprogramma ADSelfService Plus voor wachtwoordverandering, waardoor accountvergrendeling wordt voorkomen en daarmee ook de noodzaak voor een accountontgrendeling.

Self-service wachtwoord veranderen

De oplossing ADSelfService Plus via het web voor self-service veranderen van wachtwoord levert een gemakkelijk te gebruiken webinterface, waarmee domeingebruikers hun eigen wachtwoorden kunnen veranderen door zich aan te melden bij de self-serviceportaal. Elke gebruiker kan klikken op de koppeling Wachtwoord veranderen op de webportaal en zijn aanmeldwachtwoord voor Windows veranderen. Het type wachtwoord dat een gebruiker kan veranderen en het wachtwoordbeleid kan worden bekeken op de display van het ADSelfService Plusscherm voor veranderen van wachtwoord. Gebruikers kunnen hun wachtwoord veranderen volgens het beleid dat is ingesteld door de beheerder en zich verder bewust worden van andere beleidsvereisten en complexiteiten.

De noodzaak om een wachtwoord te veranderen kan optreden in één of meer van de volgende gevallen

ADSelfService Plus Change Password Screen
ADSelfService Plus-scherm voor veranderen van wachtwoord

Veranderen van wachtwoord versus opnieuw instellen van wachtwoord

Wachtwoord opnieuw instellen vindt plaats als een oud wachtwoord, dat door een domeingebruiker was vergeten, wordt gedwongen opnieuw te worden ingesteld op een nieuw wachtwoord, zelfs zonder kennis van wat het oude wachtwoord was. Met ADSelfService Plus kunnen domeingebruikers zelf een wachtwoord opnieuw instellen vanuit de webportaal door te voldoen aan validatie en vragenlijst ter verificatie van identiteit die is beantwoord tijdens de registratie.

Veranderen van wachtwoord vereist geen validatieproces. Het vereist alleen dat een gebruiker zich aanmeldt bij de aanmeldportaal voor domeingebruikers van ADSelfService Plus. Wanneer een gebruiker zijn wachtwoord verandert, geeft hij het oude wachtwoord samen met het nieuwe wachtwoord op. Als het oude wachtwoord correct is en het nieuwe wachtwoord aan het wachtwoordbeleid voldoet, wordt vervolgens het wachtwoord veranderd. Dit is het normale proces voor verandering van wachtwoord dat gebruikers volgen wanneer ze hun wachtwoorden veranderen op basis van wachtwoordbeleid

Wat andere voordelen van ADSelfService Plus - Self-servicebeheer van wachtwoorden opnieuw instellent

Andere functies

Zelf wachtwoord opnieuw instellen

Bespaar Active Directory-gebruikers lange wachttijden bij bellen met helpdesks door ze zelf het wachtwoord opnieuw te laten instellen. Opnieuw instellen van wachtwoord in slechts één muisklik met ADSelfService Plus!

Zelf account ontgrendelen

Bevrijd Active Directory-gebruikers van langdurige oproepen naar de helpdesk met de optie zelf account ontgrendelen van ADSelfService Plus. Een account ontgrendelen met ADSelfService Plus is kinderspel!

Zelf directory updaten

Portaal waarmee Active Directory-gebruikers hun laatste gegevens kunnen updaten zonder de hulp van een helpdesk. De functie zelf updaten zorgt er ook voor dat de Active Directory-database actueel is met veranderingen aan gebruikersprofielen.

Wachtwoordsynchronisatie

Synchroniseer veranderingen in Windows Active Directory-gebruikerswachtwoorden/accounts automatisch op meerdere systemen.

Enforcer wachtwoordbeleid

Zorg voor sterke gebruikerswachtwoorden die verschillende bedreigingen van hackers kunnen weerstaan met ADSelfService Plus door Active Directory-gebruikers te dwingen to voldoen aan wachtwoorden die naleving volgen via weergeven vereisten voor complexiteit voor wachtwoorden.