Verloop wachtwoord

Hulpprogramma voor melden verloop van wachtwoord

Een belangrijk aspect van ADSelfService Plus ( self-service software voor wachtwoorden), Password Expiry Notifier, zoekt in de Active Directory naar gebruikersaccounts waarvan de wachtwoorden binnenkort verlopen en stuurt de accounteigenaars een e-mail voor veranderen van wachtwoord. Eindgebruikers kunnen niet alleen over de datum van verlopen van wachtwoord worden geïnformeerd, maar ook over hun accountstatus. Dit hulpprogramma is nu 100% GRATIS , waardoor u een onbeperkt aantal gebruikers in uw organisatie kunt informeren over het verloop van hun wachtwoord.

Beheerders kunnen kiezen wanneer en hoe vaak de domeingebruikers worden geïnformeerd over hun verlopende wachtwoorden, waardoor ervoor wordt gezorgd dat noch hun slechte geheugen, noch de gewoonte om handelingen tot het laatste moment uit te stellen problemen oplevert met herstel van de wachtwoorden!

Deze functie, beter bekend als 'Melding binnenkort verlopend wachtwoord/account,' heeft een grotere betekenis, helemaal voor externe gebruikers, zoals gebruikers van VPN en Outlook Web Access (OWA). Omdat Windows (Active Directory) geen speciale regeling heeft om te informeren over de status van hun wachtwoord of account, zitten ze vast als hun wachtwoorden of accounts verlopen en ze de helpdesk moeten bellen.

Functies van Password Expiration Notifier:

Hulpprogramma Password/ Account Expiry Notifier is ook een belangrijk instrument dat ADSelfService Plus enorm helpt bij bereiken van de doelstelling voor 'bijna nul tickets voor opnieuw instellen wachtwoorden in uw organisatie'. En het is ook een 'vrijheid van schrijven scripts voor meldingen van wachtwoordverloop' voor beheerders! Eenmaal geïmplementeerd lost Password Expiry Notifier alle problemen op die zijn gerelateerd aan verloop van wachtwoorden van eindgebruikers, in het bijzonder van VPN- en OWA-gebruikers!

Leven zonder Password Expiration Notifier:

Neem het geval van een bedrijf met 1.000 werknemers, waar 200 gebruikers - de helft hiervan met sleutelfuncties in het bedrijf, zoals managers - altijd onderweg zijn of thuis werken. Stelt u zich voor dat dit bedrijf een self-service oplossing voor wachtwoorden implementeert, die geen herinneringen biedt voor verloop en verandering van wachtwoorden en niet beschikbaar is via extranet. Dan zou de helpdesk gedwongen zijn te helpen wanneer de wachtwoorden van deze gebruikers verlopen, en de meesten zijn belangrijke werknemers, en kunnen zich geen uitvaltijd veroorloven. Daarnaast neemt de helpdesk nog steeds 200 telefoontjes gerelateerd aan wachtwoorden, ondanks het implementeren van een self-service oplossing voor wachtwoorden!

Aan de andere kant zou een systeem voor melden van binnenkort verlopende wachtwoorden alle uitvaltijd en een hoop frustratie voorkomen. En onthoudt dat de managers van een bedrijf waarschijnlijk het motto 'voorkomen is beter dan genezen' volgen en daarom gehoor geven aan de meldingen.

ADSelfService Plus imperatieve en gefaseerde melding wachtwoordverloop:

Omdat het zeer onwaarschijnlijk is dat een gebruiker zal reageren op een eenmalige herinnering om een wachtwoord te veranderen, kunt u met ADSelfService Plus Password Expiry Notifier herinneringsmails met verschillende intervallen faseren. U kunt bijvoorbeeld de eerste herinnering voor verlopen van wachtwoord per e-mail verzenden wanneer er nog 15 dagen zijn tot verlopen van het wachtwoord; de tweede wanneer het 10 dagen is tot verlopen van wachtwoord; de derde wanneer 7 dagen is; de vierde, 3 dagen; en de vijfde en laatste wanneer er nog 1 dag is tot verlopen van wachtwoord . U kunt de inhoud van de e-mail zelfs iedere keer dwingender maken! (Dit systeem van verzenden van meerdere e-mails voor melding van verlopen van wachtwoord heeft een beter slagingspercentage om eindgebruikers hun wachtwoorden te laten veranderen voordat het te laat is.)

Hier is een overzicht van hoe u dit kunt doen:

Melding verloop wachtwoordn

Op groep en OU gebaseerde herinneringen voor verloop van wachtwoord en veranderen van wachtwoord:

Moet anders zijn! Omdat u met ons systeem voor melding van verloop van wachtwoord een uniek beleid kunt instellen voor elke groep of organisatie-eenheid (Organizational Unit - OU)! Als u de hogere medewerkers van de organisatie niet wilt lastigvallen met frequente herinneringen voor verlopen en veranderen van wachtwoord, stel dan een apart en minder dwingend herinneringsbeleid voor hen in (voor de OU's of groepen waartoe ze behoren). Als u dat wilt, kunt u een uniek beleid voor herinnering voor veranderen van wachtwoord instellen voor elke groep of organisatie-eenheid (Organizational Unit - OU)!

Andere functies

Zelf wachtwoord opnieuw instellen

Bespaar Active Directory-gebruikers lange wachttijden bij bellen met helpdesks door ze zelf het wachtwoord opnieuw te laten instellen. Opnieuw instellen van wachtwoord in slechts één muisklik met ADSelfService Plus!

Zelf account ontgrendelen

Bevrijd Active Directory-gebruikers van langdurige oproepen naar de helpdesk met de optie zelf account ontgrendelen van ADSelfService Plus. Een account ontgrendelen met ADSelfService Plus is kinderspel!

Zelf directory updaten

Portaal waarmee Active Directory-gebruikers hun laatste gegevens kunnen updaten zonder de hulp van een helpdesk. De functie zelf updaten zorgt er ook voor dat de Active Directory-database actueel is met veranderingen aan gebruikersprofielen.

Veranderen Active Directory-wachtwoord

Probleemloos wachtwoord veranderen voor gebruikers van Active Directory met ADSelfService Plus. Zonder hulp van de helpdesk kunnen gebruikers hun wachtwoorden veranderen met de console 'Wachtwoord veranderen'.

Zoeken in bedrijfsdirectory

Een faciliteit voor snel zoeken waarmee Active Directory-gebruikers kunnen zoeken naar informatie over collega's met zoekhulp, zoals telefoonnr., e-mailadres, voor-/achternaam van de gezochte persoon.